Èxit en la jornada de neteja del fons marí al Port de la Selva

EL CLUB NÀUTIC HA COL·LABORAT, UN ANY MÉS, EN LA JORNADA DE RECUPERACIÓ D’ ARTS DE PESCA PERDUTS.

 

Aquest passat dissabte, 10 de juliol, ha tingut lloc la jornada anual de recuperació d’ arts de pesca perduts, en la que el Club ha participat amb l’ embarcació i un equip de bussejadors voluntaris de la seva Secció de Submarinisme.

 

A les 9 del matí, al moll de la Timba del Port de la Selva va començar la jornada de recollida d’ arts de pesca perduts organitzada per l’ associació Otras Maneras.

 

Aquesta cinquena edició ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats i la participació de 55 voluntaris i voluntàries, entre ells 12 bussejadors professionals, 17 apneistes i 7 pescadors.

 

Pel que fa als mitjans, també hi van participar 5 vaixells de pesca artesanal amb els seus pescadors i 5 vaixells recreatius amb bussejadors, entre els quals el del Parc Natural del Cap de Creus. A més, com a novetat d’ aquesta edició també s’ ha netejat la vora de la platja amb la participació de 10 persones.

 

En total s’ han recollit 30 nanses de pesca i més de dos quilòmetres de xarxa, al que cal afegir dos contenidors d’ escombraries i set bosses plenes de brossa de la platja. Unes xifres rècord.

 

Un cop feta la feina, i ja tots a port, s’ ha presentat el repte KAI, que consisteix en fer nedant els 120 quilòmetres de la Costa Brava a favor de la protecció mediambiental:

El 21 d’ agost es recorrerà nedant per primer cop la totalitat de la Costa Brava —120 quilòmetres— amb l’ objectiu de recollir fons per al projecte de sostenibilitat de la Universitat de Barcelona «Evitem la pesca fantasma».

Repte KAI

 

La jornada va finalitzar amb un dinar de germanor a la confraria, on s’ ha celebrat el tradicional suquet de peix, que ha comptat amb 9 voluntaris d’ intendència.

 

Volem un fons marí net, sense brutícia i lliure de xarxes fantasmes i altres estris de pesca.

Cal que tots col·laborem per aconseguir-ho!