Jornada Anual Projecte Europeu ANERIS

EL CLUB NÀUTIC HA PARTICIPAT A LA 1a JORNADA ANUAL DEL PROJECTE ANERIS, JUNT AMB ALTRES CLUBS I CENTRES D’ ARREU DE LA COSTA CATALANA, QUE HAN COL·LABORAT A CREAR UNA XARXA D’ OBSERVADORS DE LA VIDA DEL FONS MARÍ.

 

El passat cap de setmana s’ ha dut a terme la primera Jornada Anual del Projecte Europeu ANERIS, organitzat per la FECDAS juntament amb l’ Institut de Ciències del Mar (CSIC), i amb la participació dels Clubs i Centres d’ immersió de la costa catalana que han col·laborat en les diferents activitats realitzades aquest 2023.

 

La finalitat d’ aquesta jornada anual ha estat posar en comú les experiències adquirides durant aquest primer any d’ actuacions i poder debatre i resoldre dubtes amb els responsables del projecte, investigadors del ICM-CSIC i altres persones voluntàries.

 

Vam participar d’ un taller-col·loqui, d’ on van sorgir interessants idees i propostes, que tots els participants van posar sobre la taula, per tal d’ ajudar a millorar els objectius d’ aquest  projecte, en el que el paper de la “ciència ciutadana” és clau per poder obtenir informació de la vida marina, a través de les fotografies pujades assidua i voluntàriament a la plataforma MINCA.

 

Des de la Secció de Submarinisme del Club Nàutic volem manifestar la intenció de continuar col·laborant amb aquesta important iniciativa, la missió de la qual no és una altra que protegir la biodiversitat marina a través de la innovació tecnològica, científica i metodològica, mitjançant el monitoratge de la vida marina.

 

Alhora que animem a tots i totes bussejadors/bussejadores que els agradi la fotografia submarina, a col·laborar. Com més observadors hi participin, més fiables seran els resultats.

 

 

 

Skip to content