Els cetacis del Cap de Creus

CAP DE CREUS ZONA DE DOFINS I BALENES.

 

El passat 12 d’ agost, va tenir lloc, a la sala social del Club Nàutic, una interessantíssima conferència sobre els cetacis del Cap de Creus i bones pràctiques de navegació, a càrrec de la Dra. Irene Àlvarez de Quevedo, biòloga marina i tècnica de projectes de SUBMON.

 

Ja fa tres anys que SUBMON va iniciar el projecte “Dofins de Tramuntana”, a les aigües de Cap de Creus, on una població important de dofins mulars (Tursiops truncatus) utilitza la zona com a àrea d’ alimentació i reproducció, compartint l’ espai amb pescadors i actors turístics.

 

Des de SUBMON, estan convençuts que és possible la coexistència, sempre i quan es segueixin unes bones pràctiques de navegació durant els albiraments, i s’ estableixen mesures de protecció beneficioses pels cetacis.

 

Campanya participativa pel 2020.

Enguany, SUBMON vol saber com han estat els individus en aquest llarg període. És per aquesta raó que per primer cop com a entitat, han engegat un procés de “crowdfunding” per a que la ciutadania sigui partícip del projecte.

 

DOFINS DE TRAMUNTANA – CAMPANYA 2020

 

Parc Natural de Cap de Creus, espai protegit.

Els cetacis estan protegits pel Reial Decret 1727/2007, on s’ estableixen unes normes de conducta per a la realització d’ activitats recreatives d’ observació de cetacis.

 

Bones pràctiques de navegació i aproximació als cetacis.

Quatre normes bàsiques:

  • Mantenir sempre la distància i no acostar-s’hi a menys de 60 m.
  • Moure’s a una velocitat constant i no superior a 4 nusos.
  • L’ aproximació s’ ha d’ efectuar de manera suau i convergent amb la velocitat i sentit de natació dels animals en un angle aproximat de 30 graus, mai per davant, per darrera o perpendicular a la seva trajectòria.
  • Tenir cura especial amb grups de mares i cries.

 

Quan naveguis pel Cap de Creus, recorda!

Estàs navegant per un espai protegit i zona de cetacis.

Sigues respectuós/a i segueix sempre la normativa.

 

 

 

 

 

 

Skip to content