Catalunya Upside Down Challenge

EL CLUB NÀUTIC COL·LABORA EN AQUEST AMBICIÒS REPTE, EN FAVOR DE LA INVESTIGACIÓ DE L’ ELA.

 

L’ Upside Down Chellenge és un ambiciós desafiament que consisteix a creuar tota la costa catalana nedant, amb l’ objectiu de donar a conèixer l’ ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i recaptar fons per a la investigació d’ aquesta malaltia neuromuscular degenerativa, que afecta a més de 4.000 persones a Espanya, i que comença amb una debilitat muscular progressiva que avança cap a la paràlisi total del malalt, veient afectades també la capacitat de parlar, mastegar, empassar i respirar.

 

Un repte inèdit, que consisteix en nedar Catalunya de dalt a baix (de nord a sud):

  • De Portbou (Girona) a Cases d’Alcanar (Tarragona).
  • Més de 18 dies seguits nedant.
  • Més de 350 km en paral·lel a la costa.
  • Més de 120 hores nedant.
  • Més de 200.000 braçades per l’ ELA.

 

L’ Organització compta amb un fadrí de luxe: l’ exfutbolista Juan Carlos Unzué, que  no ha dubtat a convertir-se en ambaixador d’ aquesta exigent prova que arrencarà el proper 17 de setembre, a Portbou.

 

Tots els diners que s’ aconsegueixin a través d’ aquesta iniciativa se entregaran a ‘Tricals’, organisme europeu que engloba la major xarxa de centres d’ ELA del món, i es destinaran a la principal vía d’ investigació actual, l’ EDARAVONE V ORAL, un fàrmac per combatir la malaltia.

 

El Club Nàutic acollirà al vaixell suport, oferint les seves instal·lacions a organitzadors i acompanyants, els dies 17 i 18 de setembre, finalitzada la primera etapa de Portbou a El Port de la Selva.

 

Us esperem al Club!!!

 

MÉS INFORMACIÓ