Jornada de ciència ciutadana

COL·LABORA AMB NOSALTRES EN LA JORNADA DE CENS DE LA BIODIVERSITAT MARINA, AL PORT DE LA SELVA.

 

Activitat organitzada per la FECDAS (Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques), dins del marc del projecte ANERIS.

Sortida de busseig amb la Secció de Submarinisme del Club, programada pel divendres 16 de juny, amb la finalitat de fotografiar espècies marines de la Mar d’Amunt (Nord del Parc Natural de Cap de Creus), per pujar-les a la plataforma de ciència ciutadana MINKA.

 

ANERIS, un ambiciós projecte europeu per al monitoratge automàtic de la vida marina.

La iniciativa, liderada per l’ ICM-CSIC (Institut de Ciències del Mar), té com a objectiu fer front a la ràpida pèrdua de biodiversitat oceànica, mitjançant el desenvolupament d’ eines i tecnologies innovadores, per al seguiment, la investigació i la gestió de la vida marina.

Al mateix temps proposa implementar un nou concepte de Biologia Marina Operacional (OMB). Un sistema d’ informació sobre biodiversitat que permet realitzar mesuraments rutinaris a llarg termini dels ecosistemes oceànics i costaners i la seva ràpida interpretació i difusió a totes les parts interessades pertinents.

 

El paper de la ciència ciutadana.

La ciència ciutadana exercirà un paper clau en el projecte. En aquest sentit, MINKA, un dels observatoris ciutadans marins de l’ICM-CSIC, es farà servir com a marc tecnològic per al desenvolupament de noves eines participatives.

 

UNEIX-TE A LA SORTIDA!

Si tens càmara de fotos i vols col·laborar en el projecte, posa’t en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 677 81 23 42.

 

ACTIVITAT GRATUÏTA!

(Places limitades)

 

Skip to content