Gran resultat de Carles Manera, regatista del Club Nàutic, amb el mini Varador 2000 a la Pornichet Select

SEGON CLASSIFICAT EN LA CATEGORIA ‘OLD GENERATION’, 27 A LA DE VAIXELLS DE SÈRIE I 34 A LA GENERAL ABSOLUTA.

 

 

El primer test de Carles Manera amb el mini Varador 2000 amb aigües de l’ Atlàntic, s’ ha saldat amb un gran resultat.

 

Manera s’ ha classificat en segona posició en la categoria ‘old generation’, en què només participaven vint embarcacions de les vuitanta (63 de sèrie i 17 prototips) que van prendre la sortida a la badia de Le Baule.

 

A la categoria de velers de sèrie, el Varador 2000 s’ ha classificat en la posició 27, i en la general absoluta en la posició 34.

 

En Carlos ha manifestat que aquest resultat “és molt millor del què esperava”, ja que era el primer contacte amb l’ Atlàntic en solitari abans de la Mini Transat 2021, a més “hem hagut de competir amb velers de disseny molt més modern i teòricament molt més ràpids “.

 

Les sensacions després d’ aquesta primera presa de contacte amb l’oceà “són molt bones, el vaixell ha respost molt bé, tot i que s’han trencat algunes veles a causa del desgast, i tota la feina feta està donant els seus fruits”.

 

El recorregut de la regata era “bastant complicat, marcat per molts passos entre roques i amb molta corrent a tenir en compte a nivell estratègic”. Amb sortida a la badia de Le Baule, la regata ha discorregut per un recorregut sinuós vorejant les illes de Groix, Belle Ille en Mer, Yeu i Birvideux fins arribar a Pornichet.

 

La regata s’ ha desenvolupat amb vents fluixos, amb màximes de fins a 20 nusos en alguns trams. Manera comenta que durant la regata “hem tingut tots els rumbs possibles, molts d’ ells de cenyida, on els pilots automàtics no dirigeixen tan bé els vaixells. Això m’ ha permès aprofitar les corrents a la badia de Quieberon, el que m’ ha fet guanyar moltes posicions. Estic molt orgullós de la feina feta “.