Propers Esdeveniments

VOLEM ELS MATEIXOS DRETS. #NoCallis #Som8deMarç

 

El 8 de març es celebra el dia Internacional de la Dona.

 

Aquesta celebració anual, que es remunta a març de 1911, commemora la lluita de les dones per la seva participació en tots els àmbits socials, laborals, esportius, etc.; amb la finalitat d’aconseguir la igualtat de drets entre homes i dones.

 

Des del Club, en constant defensa per la igualtat de totes les persones, volem fer ressò d’aquesta lluita i adherir-nos a la Declaració Institucional que enguany ha fet pública la Generalitat, en ocasió d’aquest dia, amb el lema: Volem els mateixos drets. #NoCallis #Som8deMarç, de la que volem destacar aquest fragment:

 

“… Aquesta invisibilització de les dones en diferents àmbits, dificulta o alenteix el canvi cap a una societat més igualitària en què siguin presents més dones referents en totes les esferes de la vida.

Aquest 8 de març i cada dia, les dones lluitem contra aquesta situació desigual i injusta. Els moviments feministes, cada dia més forts, són la punta de llança d’unes reivindicacions que posen sobre la taula la necessitat de canvi, i què interpel·len els poders públics i el conjunt de la societat a garantir d’una vegada per totes la igualtat real de dones i homes.

Volem desmuntar les estructures que sostenen les discriminacions diàries vers les dones en totes les esferes de les nostres vides. I per això, una vegada més, caldrà aguantar els envits d’una societat patriarcal resistent a cedir el poder i privilegis. Però no defallirem, ara que hem avançat més que mai, ara que sabem que la sonoritat és la nostra insígnia i cada dia en som més, ara que ja no hi ha marxa enrere. 

Ara més que mai volem (almenys!) la meitat de tot. 

Les dones som ciutadanes de ple dret avui i cada dia perquè cada dia #Som8deMarç.”

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL – Generalitat de Catalunya (mar.2020):

Document PDF V Í D E O

 

DECLARACIÓ D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS – Club Nàutic Port de la Selva (des.2018):

E N L L A Ç