Carlos Manera, segon classificat de la classe mini en la regata La Petrolera

El regatista del Club Nàutic Port de la Selva, a bord del Varador 2000, va mostrar un gran nivell competitiu.

 

Carlos Manera, amb el mini Varador 2000, s’ ha classificat en segona posició de la classe mini en la regata La Petrolera que s’ ha disputat els dies 19 i 20 de març a la costa del Garraf.Completen el podi Federico Waksman (Like Crazy), guanyador de la regata, i Tomàs Ruiz (Istuardo), tercer classificat.

 

La regata, organitzada pel Club Nàutic Garraf, completa 100 milles nàutiques amb recorregut iniciat al Port de Garraf donant la volta per babord a la plataforma d’ extracció Casablanca i tornant al punt de sortida. En l’ edició d’ enguany han participat 18 regatistes.

 

La Petrolera, ha estat marcada per un temporal de tramuntana que ha condicionat la tornada.

 

Amb una meteorologia molt variada, la regata va començar amb aiguats forts i poc vent, amb vents a l’ anada de entre 8 i 18 nusos de NE, que va provocar molts canvis de veles per tal de mantenir la velocitat del vaixell a rumb directe planejant al llarg.

 

Una vegada rodejada la plataforma, els participants s’ han trobat un corrent i mar de fons molt gran de NE amb una onada de superfície més curta i seguida de N que va dificultar molt la cenyida, començant amb 10 nusos i acabant amb 22 nusos la major part del recorregut, amb onades molt fortes.

 

En un dels pantocazos, el Varador 2000 va perdre la connexió entre el anemòmetre i l’ electrònica, fet que va provocar que la resta de la regata el vaixell es desplacés sense equip de vent.

 

Aquesta cenyida va estar marcada per molts roles de vent que van exigir fer moltes virades provocant un desgast físic molt gran durant la resta de la nit. Els vaixells de la classe mini pateixen molt de cenyida amb tanta onada. “És com estar dins d’ una rentadora”, comenta Carlos Manera.

 

En la part final del recorregut, les 10 milles últimes, l’ onada ja estava menys creuada però es van mantenir els 20 nusos de cenyida fins a l’ arribada.

 

Carlos Manera, del Club Nàutic Port de la Selva, participarà en la regata oceànica en solitari Mini Transat 2021, que es disputarà el proper mes de setembre entre Les Sables d’ Olonne (França), les Illes Canàries i l’ illa de Guadaloupe (Carib).

 

Abans de la Mini Transat, Manera disputarà diverses regates d’ entrenament entre els mesos d’ abril i juliol amb el mini Varador 2000, tant a Catalunya com a la Bretanya francesa, per acabar de posar el vaixell a punt. La Petrolera ha estat la primera del seu calendari d’ entrenaments.

 

Des del Club Nàutic Port de la Selva, la més sincera enhorabona al nostre regatista Carlos Manera, que davant les adversitats de la regata ha demostrat coratge i competitivitat, assolint una merescuda segona posició.