Marina Day, día dels Ports Esportius

CNPS-ALTERNATIVA-3IMG_4493

El passat dissabte 10 de juny, es va celebrar el MARINA DAY, el dia dels Ports Esportius.

En el Club Nàutic Port de la Selva es va viure una intensa jornada de portes obertes, que vam compartir amb tothom que va voler participar en les activitats programades:

 

La primera activitat, supervisada per en Manel Planas, de Salasalut, va tenir lloc a la piscina, a on, desprès d’unes quantes braçades, els nens van poder veure i practicar la posició en que es realitza la maniobra d’atenció a una persona ofegada.

 

 

 

A continuació, a la seu social del Club, el Sr. Lluis Fraguell (President), el Sr. Víctor Marlet (Comodor) i el Sr. Domènec Gómez (Director), van fer una recepció als nens i nenes que han participat a les competicions escolars de natació i cros en representació del Club Nàutic Port de la Selva, obsequiant-los amb un petit record del Club.

 

 

 

De nou a la piscina, a les 12 h, una bona colla de nens i nenes, van veure en directe com treballen els arqueòlegs subaquàtics del CASC (Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya).

Desprès d’escoltar atentament i sota la supervisió de tres professionals, van experimentar la sensació de respirar d’una ampolla amb un regulador a la boca, i desprès van poder jugar a fer d’arqueòlegs subaquàtics. Cada nen, armat d’una pissarra especial per dibuixar a l’aigua i seguint les instruccions dels arqueòlegs, van haver de reproduir les restes arqueològiques situades al fons de la piscina. Tot un repte pels nens que s’ho van passar d’allò mes be.

 

 

A les 12:30, es va signar el conveni de col·laboració entre Novaimport Empordà i el Club i es va presentar la nova flota d’embarcacions de  xàrter, que ja estan disponibles per al seu lloguer.

La firma d’aquest nou conveni, ens permet oferir als nostres clients, una flota de mes de 20 embarcacions de motor i vela (amb base a El Port de la Selva, Llançà i l’Escala), de marques conegudes i prestigioses, totes elles amb una antiguitat màxima de 3 anys, tot i que la majoria són noves d’aquest any.

 

Consulteu Lloguer d’Embarcacions

 

A la tarda, a les 17:30 h., es va dur a terme un exercici estàtic de salvament marítim, amb l’embarcació Salvamar Alnilam amb base a El Port de la Selva i el medi aeri Helimer amb base a Reus.

L’exercici va començar marcant el lloc amb un pot de fum i desprès es va simular el rescat d’un tripulant d’un vaixell i la seva evacuació amb l’Helimer.

La tripulació de l’Helimer esta formada per un pilot, copilot, gruista i rescatador.

L’exercici va durar aproximadament 45 minuts i en acabat es va poder fer una visita guiada a l’embarcació Salvamar Alnilam.

 

 

En acabar aquesta activitat, es va donar per finalitzada la jornada d’enguany del MARINA DAY.