Els clubs nàutics rebutgen que un cànon gravi les Escoles de Vela

Escolas de Vela

L’ACPET Alerta que la taxa que s’aplica a les activitats pot anar en contra del foment de la seva pràctica

 

Els clubs nàutics de Catalunya van expressar ahir al secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, la seva preocupació perquè el cànon d’activitats que se’ls hi aplica també grava les escoles de vela. Va ser el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, Tomàs Gallart, qui va traslladar aquesta inquietud a Figueras en el marc de la vintena jornada del Cercle d’Infraestructures de la Costa Brava, que va tenir lloc ahir al matí al castell medieval de Calonge, i que versava sobre «Les infraestructures esportives i desestacionalització turística».

El debat, organitzat per les Cambres de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i Palamós amb la Fundació Cercle d’Infraestructures, va comptar amb les intervencions del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; la directora de producte del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, Anna Vendrell; i el gerent del Club Nàutic Costa Brava, Andor Serra, a més d’una quarantena d’assistents.

 

Cànon d’activitat

Tomàs Gallart va intervenir en el debat posterior a les intervencions dels ponents i va alertar que el fet que el cànon d’activitat gravi també l’escola de vela pot anar en contra del foment d’aquesta pràctica esportiva.

Si fins ara es gravava el d’ocupació del domini públic, a totes les noves concessions s’hi ha afegit el cànon d’activitat. Aquesta nova taxa suposa que els clubs han de pagar a la Generalitat un percentatge en funció dels ingressos que tenen, de manera que també s’hi inclouen els diners que ingressen de l’escola de vela, que tenen un gran nombre de clubs.

Aquestes mateixes fonts van concretar que, majoritàriament, les escoles de vela són deficitàries, de manera que representen un sobrecost als clubs. Aquests diners que els clubs hi han d’afegir s’amplien amb la inclusió de l’activitat de les escoles de vela en aquest segon cànon.

Gallart va advertir a Figueras ahir que aquesta situació pot tenir conseqüències sobre la pràctica de la vela. No és la primera vegada que el sector, mostra el seu desacord amb la fiscalització de l’activitat esportiva.

En un comunicat de les Cambres de Comerç de Sant Feliu i Palamós sobre la jornada, es va concretar que el secretari general de l’Esport va mostrar-se conciliador i compromès amb la situació ja que «la nova llei de Ports de la Generalitat plasmarà la sensibilitat envers la pràctica esportiva».

Quant a les intervencions, les va obrir el president de la Fundació Cercle d’Infraestructures, Pere Macias. Va posar en valor els esforços que des de molts municipis s’han fet en els darrers anys per atraure visitants tot l’any amb la promoció i organització d’esdeveniments esportius, proves i entrenaments oficials.

 

Font: Diari de Girona | 24.11.2016

Skip to content