Propers Esdeveniments

FASE 2  – El Port de la Selva – Argelès. DUES REGATES MOLT DISPUTADES.

 

El passat cap de setmana, 28 i 29 de setembre, es va dur a terme la 2a Fase de la XVIII Edició  de la Regata Interclubs Empordà 2019, que es va disputar entre el Port de la Selva i Argelès sur Mer.

 

Dissabte 28 de setembre:

El programa social de la regata, començava de bon matí al Club Nàutic Port de la Selva, encarregat d’acollir la sortida.

El club coorganitzador de la Interclubs rebia a tots els participants amb un bon esmorzar que finalitzava amb la reunió de patrons celebrada a les 11:00 h. Aquesta precedia la sortida de la prova i acomiadava als navegants, que no es tornaven a trobar fins a les 18:30 hores a Port Argelès, on tant la marina com l’ajuntament de la vila els van donar la benvinguda al Interclubs Meeting Point.

Els 19 participants de la màniga van navegar amb vent del nord suau, amb màximes de 10 nusos, i l’espectacular paisatge del Cap de Creus i la Costa Vermella com a teló de fons.

A les 15:53:05 va arribar la primera embarcació a Port Argelès. Amb aquest temps, Wave (Grand Soleil 44) de Craigh Clark, del CN Estartit, es proclamava vencedor en temps real de la primera prova de la Fase 2 de la Interclubs Empordà. L’avantatge respecte al segon, a més, alçava la tripulació de Clark amb la victòria de la categoria ORC en temps compensat.

 

Diumenge 29 de setembre:

La flota de la Interclubs Empordà 2019 sortia del port d’Argelès sur Mer per completar el recorregut de tornada fins al Port de la Selva al voltant de les 11:00 hores, després de l’esmorzar que va oferir Port Argelès als participants i de la reunió de patrons.

El poc vent va marcar el prop de 16 milles previstes per la jornada. Durant gran part de la travessa, de fet, les embarcacions van navegar a una mitja de dos nusos de velocitat malgrat poder hissar espís i gennakers. Afortunadament, l’últim tram va ser una mica més ràpid, facilitant la seva arribada a port.

Un cop més, Wave s’enduia la prova en temps real. El Grand Soleil 44 de Craigh Clark, del CN Estartit, arribava a Port de la Selva a les 15:14:04. El temps compensat, però, afavoria l’Archambault A3 de Martí Gelabert del CN Port d’Aro, l’Oreig, que s’adjudicava la màniga i finalitzava tercer classificat de la general ORC, mentre que el Wave quedava quart. Aquestes dues embarcacions passen a liderar el Grup ORC, primera plaça és pel L’Oreig i la segona, per Wave.

La propera Fase de la Interclubs Empordà 2019 tindrà lloc els dies 12 i 13 d’octubre al Club Nàutic l’Escala. Dos dies de navegació més per la flota de la regata itinerant de creuer de la Costa Brava i el sud de França, que compta amb el patrocini de Nautamarine i el Grup Terraza.


Com a novetat:

Aquest any i desprès de molt temps, el Club Nàutic Port de la Selva s’ha estrenat a la XVIII Edició de la Regata Interclubs Empordà, participant en aquesta segona fase.

A bord del Sprinto de l’Escola de vela del Club, en Marc Rojo de patró i els tripuplants Manel Planas i Pau Hugas, contents amb el resultat, coincideixen en que ha estat una gran experiència, molt positiva.

 

TAULA DE RESULTATS

 

FOTOGRAFIES

 

VIDEO