X Jornada Neteja Fons Mari | C.N.P.S.

EXCEL·LENT FEINA REALITZADA PELS VOLUNTARIS QUE VAN COL·LABORAR EN LA JORNADA DE NETEJA DE FONS MARÍ, ORGANITZADA PER LA SECCIÓ DE SUBMARINISME DEL CLUB.

 

El passat dissabte, 29 de maig, vam celebrar la desena Jornada de Neteja de Fons Marí, organitzada pel Club Nàutic Port de la Selva, amb la col·laboració de l’ Ajuntament, la Confraria de Pescadors, FECDAS i Empordà Mar, entre d’ altres.

 

Un any més la resposta dels voluntaris ha estat exemplar. Submarinistes, ajudants de terra i embarcacions de suport, han realitzat una gran labor, col·laborant molt intensament al llarg de tot el matí.

 

Les tasques de neteja que s’ han realitzat a la zona del Moll Gros (moll pesquer i bocana) han permès extreure un total aproximat de 2T de deixalles.

 

Les esperances de fa dos anys (l’ any passat, 2020, per raons de la COVID-19 no es va celebrar la Jornada) s’ han vist estroncades, doncs s’ ha recollit tanta o més brossa que en campanyes anteriors. La quantitat de rodes de totes mides recollides (18 Uts) fa pensar que el fons marí que es neteja és un abocador d’aquest residu.

 

Altres residus recollits també són els mateixos que en jornades anteriors:  xarxes, cordes, galledes, ampolles, llaunes, plàstics, canonades… Molts d’ells tenen una relació directa amb les arts tradicionals i l’ activitat quotidiana de la pesca. Alguns abocats a mar des de fa temps, però altres no tant.

 

En qualsevol cas, molts d’ aquests elements són actuals i procedents dels usos habituals del port (pesca i recreatius) i abocats al mar per deixadesa o en dies de vent i temporal.

 

Per aquestes raons, creiem que cal estar amatents a la poca sensibilitat ambiental de la ciutadania, i per això continuarem emprenent accions d’ educació ambiental per evitar continuar malmetent el mar i fent difusió pels mitjans habituals locals de l’ estat de degradació i mala qualitat del fons marí.

 

RELACIÓ DE RESIDUS RETIRATS

 

Des del Club volem agrair molt sincerament la col·laboració de tots els participants i entitats que amb el seu suport han fet possible aquesta jornada de sensibilització mediambiental.

 

GALERIA DE FOTOS