Tret de sortida de la Mini Transat 2021

COMENÇA EL DESAFIAMENT.

 

El passat dilluns 27 de setembre, a les 15:30 h es va donar el tret de sortida de la 23è edició de la Mini Transat 2021, amb 90 regatistes participants de tot el món, entre ells Carlos Manera del Club Nàutic Port de la Selva.

Una duríssima regata en solitari, de més de 4.050 milles, que partia des del port francès de Les Sables d’ Olonne, rumb a les Antilles Menors, amb meta fixada a Martinica, i amb una única parada tècnica a la illa de la Palma.

Parlar de la Mini Transat 2021 és fer-ho d’ una prova extrema i única. Una regata en solitari, en què l’ esperit de supervivència preval sobre tota la resta.

 

Les quatre primeres jornades

Del dilluns 27 al dijous 30 la travessia va ser una bassa d’ oli, amb vents favorables i gairebé sense incidències. Després de vorejar el golf de Biscaia, els regatistes van enfilar cap a Galícia.

 

Problemes al cinquè dia.

El cinquè dia, l’ entrada d’ un fort temporal amb violentes ratxes de vent de  55 nusos, va provocar seriosos problemes de navegació als participants, al seu pas per la costa del Cap Ortegal i la Costa da Morte.

Davant aquesta situació, la Direcció de Carrera va aconsellar a tots els competidors comportar-se com bons regatistes i pensar en refugiar-se, motiu pel qual els participants es van veure obligats a buscar refugi en diferents ports gallecs.

El regatista Gael Ledoux, el divendres dia 1, mentre navegava davant de la costa gallega al capdavant de la flota de vaixells de la categoria Sèrie, va patir l’ atac d’ una orca.

El patró va veure així al cetaci colpejar la part inferior de casc i després els timons. Afortunadament, més por que mal per al navegant Malouin que es va recuperar lentament de l’ ensurt abans de reprendre la seva trajectòria normal.

A primera hora del matí d’ ahir totes les embarcacions estaven amarrades i els seus tripulants fora de perill, a l’ espera de poder continuar amb la travessia.

 

En Carlos Manera comença fort i amb bon peu.

El regatista del Club Nàutic Port de la Selva, Carlos Manera, va superar la quarta nit aguantant entre els 20 primers classificats, en la categoria Sèrie.

Podeu seguir el trajecte de Carlos Manera, a bord del Varador 2000, des del següent link:

Mini Transat – Tracker

 

Trobareu les últimes notícies de la regata a la pàgina oficial de la competició:

Accueil Mini Transat 2021

 

Carlos Manera, a bord del Varador 2000, a la sortida de la competició