El Port de la Selva

Una Vila Captivadora

El Port de la Selva és un petit poble costaner de pescadors, situat a la vessant nord del Parc Natural del Cap de Creus. La vila conserva la seva tradició marinera, amb cases blanques que contrasten amb el blau intensíssim del mar, que s’ endinsa formant una esplèndida badia.

El seu entorn muntanyenc, erosionat per la força del mar i del vent, forma estructures rocoses, que configuren un paisatge idíl·lic, abrupte i verge. Està ple de camins i senders, que permeten gaudir d’excursions de gran interès.

Disposa d’ una gran riquesa monumental i cultural, heretada del passat. A destacar el Monestir Romànic de Sant Pere de Rodes, l’ Església de Santa Elena, el Castell de Sant Salvador, des d’on hi ha una vista extraordinària de l’ Empordà i del Cap de Creus, l’ Ermita de Sant Baldiri.

 

Les platges i el fons marí

La seva costa retallada, està plena de recòndites cales de gran atractiu, tant per les seves aigües cristal·lines com pels impressionants penya-segats que les envolten.

El fons marí és d’una espectacular bellesa. El baix nivell de contaminació de les aigües determina una extraordinària riquesa de vida submarina, tant per l’abundant varietat de peixos, com pel seu paisatge ple de boscos de posidònia, gorgònies, anemones, esponges, coral vermell, etc. També hi podem trobar una gran quantitat de restes de vaixells enfonsats de totes les èpoques.

Skip to content