Repte d’ aigües obertes: “Braçades de la Galera a Portlligat”

NEDADORS, ALUMNES I PREMONITORS DE L’ ESCOLA DE NATACIÓ DEL CLUB NÀUTIC PORT DE LA SELVA, NEDEN ELS MÉS DE 11.700 M. QUE SEPAREN LA GALERA DE PORT LLIGAT.

 

Crònica del diari HORA NOVA (24.08.2021):

“Aquella sentència tant icònica fa uns anys dels JASP —és a dir, Joves Però Sobradament Preparats— s’ ha reciclat amb el temps amb altres conceptes i significats més concordants amb els temps moderns, però en determinades ocasions s’ hauria de recuperar per ajudar a definir gestes com la que van protagonitzar tres nedadors infantils: Agustí Planas, del GEN Roses; Marc Roura, del GEiEG i Arnau Pietx, del Natació Club Torelló.

En concret, aquests joves valors de la natació, i més concretament de la natació en aigües obertes, van demostrar la setmana passada la seva passió per aquest esport assolint un repte majúscul: resseguir els 11.712 metres que separen l’ illa de la Galera del Port de la Selva i la cala de Portlligat, a Cadaqués.

Ho van fer amb un temps de 3 hores 40 minuts i 14 segons, després de passar per indrets com la Punta dels Farallons, la Punta dels Tres Frares o l’ Illa de Portaló, fins arribar a l’ illot de s’ Encalladora, situat davant del Cap de Creus i que separa la Mar d’ Avall i la Mar d’ Amunt. Precisament, nedar per aquest canal d’ uns 600 metres de llargada va ser un dels moments més màgics de la jornada, un instant que va estar custodiat per la nova embarcació dels Agents Rurals, els encarregats de cuidar d’ aquest indret.

Seguidament, els joves protagonistes van nedar pel costat del mirador del Cap de Creus, on el mar estava mogut i amb meduses, però res va impedir que el repte acabés bé.

L’ Agustí, en Marc i l’ Arnau ja esperen que arribi el pròxim estiu per celebrar un altre repte similar. Una activitat que, de ben segur, d’ infantil no en tindrà res”.

 

Des del Club Nàutic la nostra ENHORABONA!!! a aquests joves-grans herois.