Propers Esdeveniments

REUNIÓ AMB ELS PESCADORS, VALORACIONS I NOVES ESTRATÈGIES PEL 2020.

 

Els tècnics del projecte Dofins de Tramuntana s’han reunit amb els pescadors col·laboradors del projecte per tal de compartir opinions i valoracions dels resultats obtinguts al llarg del 2019.

Durant la trobada, s’ha plantejat també millores en les estratègies a seguir de cara al 2020, amb l’objectiu de seguir treballant conjuntament per a la conservació del dofí mular i del medi marí.

 

Dofins de Tramuntana conclou que el 80% de grups tenen cries.

El projecte Dofins de Tramuntana inclou una campanya científica per a l’estudi de la població de dofí, que es va iniciar el 2017.

Durant el 2019 s’han realitzat un total de 21 albiraments de dofins mulars, amb 248 individus observats.

Cal destacar que més del 80% dels grups observats tenien cries i que gairebé en la meitat dels albiraments hi va haver interacció amb les xarxes d’arrossegament, on s’alimenten de diferents espècies, com el lluç o la maire.

Per la seva banda, els pescadors van registrar més de 60 albiraments de cetacis i van detectar altres espècies a part del dofí mular: com rorquals, catxalots, caps d’olla i, fins i tot, zífids.

Els deu pescadors de les confraries de Llançà, el Port de la Selva i Roses (vuit d’arrossegament i dos d’arts menors) que van assistir a la trobada, van manifestar la seva satisfacció de participar en el projecte i es van comprometre a una major implicació pel que fa a la recollida de dades.

El sector pesquer creu rellevant donar a conèixer la seva implicació en la conservació del medi marí, també en d’altres accions que duen a terme diàriament, com la recollida dels plàstics i altres residus del fons del mar, que porten cada dia a port.

 

Noves incorporacions.

Aquest any s’hi han incorporat 14 peixateries de Llançà, el Port de la Selva, Portbou, Cadaqués, Roses, Figueres i Olot, que ajudaran a donar a conèixer a la ciutadania la col·laboració entre científics i pescadors i a difondre el valor afegit del peix que prové d’aquest projecte.

Les peixateries implicades disposaran d’un distintiu i díptics explicatius del projecte, amb receptes al seu interior, per cuinar peixos poc coneguts i de baix cost.