“La Marató diu molt de TU”

EL CÀNCER SERÀ EL PROTAGONISTA DE LA MARATÓ 2018.

 

El proper diumenge, 16 de desembre, la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica, al càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

El 2016, a Catalunya, s’estima que 38.500 persones van ser diagnosticades de càncer, 10.425 de les quals no van sobreviure. El càncer representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones i la seva incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la seva vida, en tindran 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones.

En opinió dels experts, el 40% dels càncers es podrien prevenir amb uns hàbits de vida saludables, com fer exercici, seguir una dieta equilibrada, controlar el pes, limitar el consum d’alcohol i abstenir-se de fumar, entre d’altres.

Els experts en salut també incideixen en la importància de seguir els programes de detecció precoç dels tumors de mama, de coll d’úter i de còlon, així com els plans de vacunació, que poden prevenir virus relacionats amb el desenvolupament del càncer, com és el cas del papil·loma humà.

En els últims 10 anys, aquests factors han fet augmentar d’un 7% la supervivència dels pacients a Catalunya, que actualment se situa al voltant del 55%, una xifra superior a la mitjana europea i que continua creixent.

Tot i aquestes dades positives, el 60% dels tumors no es poden prevenir.

L’objectiu en aquest cas és diagnosticar-los més precoçment, tractar-los millor i aconseguir més percentatge de curació i de cronificació.

Per això, la recerca té molts reptes de futur immediat:

  • Potenciar l’estudi de la biòpsia líquida, una anàlisi de sang que segons els experts podrà detectar tumors en les seves fases primerenques.
  • Incidir en la recerca de la immunoteràpia, tractament que permet estimular el sistema immunitari de l’organisme per lluitar contra les cèl·lules cancerígenes.
  • Avançar en els tractaments actuals multidisciplinaris amb quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia perquè siguin encara més efectius i personalitzats.

A tots aquests reptes de recerca i a la sensibilització i divulgació social, es destinaran els fons que recapti La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, en aquesta Edició del 2018.

 

Des del Club Nàutic Port de la Selva us volem animar a participar, qualsevol aportació per petita que sigui contribueix.

Recorda: La Marato diu molt de TU!!!

 

ESPOT DE LA MARATÓ. Inspirat en la pel·lícula “Sempre al teu costat, Hachiko”

 

EL CÀNCER,  EXPLICAT ALS JOVES. Amb la participació d’ “instagramers” i “youtubers”

 

CANÇÓ “PARTÍCULES”. Composta pel grup de pop rock català “Blaumut” per a La Marató d’enguany

 

 

CNPS-LA MARATO TV3- foto 2