I Jornada de la gamba del Cap de Creus

CONFRARIA DE PESCADORS DEL PORT DE LA SELVA.

 

Ahir dijous, 12 de juliol, es va celebrar la I JORNADA DE LA GAMBA DEL CAP DE CREUS amb la presentació del nou Obrador de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva i també amb un recorregut pel litoral del Cap de Creus fins a arribar a l’antiga barraca de pescadors de Cala Prona a on es va oferir als convidats a tastar la gamba vermella capturada pels pescadors del Port de la Selva.

 

L’acte, va comptat amb la presència de Josep Maria Cervera, Alcalde del Port de la Selva, Josep Frias, diputat de l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona, David Ruiz, responsable d’explotació de Ports de la Generalitat de Catalunya, Jordi Rodon, cap del Servei de Recursos Marins de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Lluís Fraguell, President del Club Nàutic del Port de la Selva, Segio Rossi, biòleg i novel·lista científic, Puri Canals, biòloga, entre altres convidats. La jornada s’ha celebrat gràcies al suport de l’àrea de promoció econòmica de la Diputació de Girona i del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent.

 

La Jornada va tenir com a objectiu fomentar i promocionar la marca de garantia dels productes del Cap de Creus amb la gamba vermella com a protagonista. Enguany celebrem l’adhesió de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva com a col·lectiu de Girona Excel·lent i el projecte d’Obrador que permetrà a la confraria ampliar la seva gamma de productes propis.

 

La jornada no hauria estat completa sense el component natural del patrimoni paisatgístic i arquitectònic que ens envolta. Amb un recorregut amb vaixell resseguint el Cap de Creus els convidats han pogut gaudir de l’increïble paisatge fins a arribar a la barraca de Cala Prona, inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Un cop a la barraca els convidats han tastat la gamba vermella del Cap de Creus compartint la seva visió de la marca i el projecte de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva.

 

La Confraria de Pescadors vol agrair el suport de la Diputació de Girona en aquesta primera Jornada que no només posa en portada productes excel·lents del nostre territori, sinó que també vol ser un punt de trobada per valorar en una perspectiva de passat, present i futur el món de la pesca i els seus productes actuant de forma local amb una mirada global.

 

Font:  Confraria de Pescadors del Port de la Selva | Comunicació

www.cpportdelaselva.com

@gambacapdecreus

 

1a Joranda gamba cap de creus-01_R

 

1a Joranda gamba cap de creus-02_R

 

1a Joranda gamba cap de creus-03_R
1a Joranda gamba cap de creus-04_R
1a Joranda gamba cap de creus-05_R

 

1a Joranda gamba cap de creus-06_R
1a Joranda gamba cap de creus-07_R