El gran repte d’ en Carlos Manera, regatista del Club Nàutic Port de la Selva

PRESENTACIÓ DE L’ EQUIP DE REGATES CARLES MANERA-VARADOR 2000 AL PORT DE LA SELVA.

 

El Club Nàutic Port de la Selva ha acollit la presentació a la demarcació de Girona de l’ equip de regates Carles Manera-Varador 2000, que participarà en la pròxima edició de la regata transoceànica Mini Transat 2021.

 

La regata, que es disputa en solitari amb velers de la classe mini 6.5, sortirà de Les Sables d’ Olonne (Bretanya francesa) el proper 26 de setembre, des d’ on recorrerà més de 4.000 milles fins a l’ illa caribenya de Guadalupe, amb escala a Santa Cruz de la Palma (Canàries).

 

Carlos Manera va declarar durant la presentació que es troba preparat «física i mentalment» per afrontar aquest gran repte esportiu de creuar l’ oceà Atlàntic en solitari.

 

Durant els últims cinc mesos Manera s’ ha preparat a fons, disputant diverses regates a la costa atlàntica francesa per adquirir experiència i conèixer millor l’ oceà, que és molt diferent al mar Mediterrani.

 

Durant aquest temps ha disputat la Pornichet Sélect, la Mini en Mai, la Casa-Agnès Péron, la Mini Fastnet i la Puru Challenge Race. El regatista ha indicat que durant aquests mesos de preparació ha «après molt sobre estratègia, tàctica, meteorologia o alimentació a bord, durant una llarga travessia en solitari».

 

Manera també va explicar al nombrós públic assistent a l’ acte, com és la vida a bord durant una regata de navegació en solitari i com intentarà solucionar els problemes tècnics que puguin sorgir durant la travessia.

 

Durant la presentació, Josep Bernabeu, responsable de comunicació de Varador 2000, patrocinador principal d’ aquest projecte, va assenyalar que “és una aposta per la joventut i per la formació dels regatistes del futur”.

 

Des del Club Nàutic donem suport i animem al nostre regatista, desitjant-li molt èxit en aquesta aventura i una molt bona arribada a port.

 

Nota de premsa: HORA NOVA “Amb la joventut al timó” (24.08.2021)