8a Jornada de Neteja de Fons Marí al Port de la Selva

CNPS-8a JORNADA NETEJA FONS MARÍ-75_R

EXCEL·LENT PARTICIPACIÓ EN LA JORNADA DE NETEJA DE FONS MARÍ D’ENGUANY, AL PORT DE LA SELVA.

 

El passat dissabte, 26 de maig, es va celebrar la vuitena Jornada de Neteja de Fons Marí, organitzada pel Club Nàutic Port de la Selva.

 

Aquest any vam decidir canviar d’escenari, amb l’objectiu de fer aquesta activitat mediambiental més visible per a tothom (veïns i visitants del poble), i sensibilitzar de la quantitat de deixalles que voluntària i/o involuntàriament acaben abocades al mar.

 

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, Confraria de Pescadors i Ports de la Generalitat, la neteja s’ha pogut dur a terme al Moll d’en Balleu, i molts van ser els curiosos que es van acostar durant tot el matí interessant-se pel que s’estava fent.

 

En global s’ha extret menys brossa i els submarinistes coincideixen en afirmar que aquest fons marí està molt més net i hi ha més vida que el netejat en jornades anterior (sector de la bocana del Moll Gros).

 

En canvi s’han extret tres vegades més neumàtics, motivat per la quantitat de vaixells de pesca que anys enrere arribaven al Port de la Selva. Cal puntualitzar que aquest és un tipus de residu històric, que en l’actualitat no es genera.

 

Un any més, la resposta de voluntaris submarinistes, ajudants de terra i embarcacions de suport ha estat extraordinària, realitzant una labor molt activa per part de tothom.

 

Finalitzada la recollida de materials, es va oferir un aperitiu a tots els participants i col·laboradors, a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors.

 

El Club agraeix la col·laboració de tots els participants i entitats que amb el seu suport han fet possible aquesta jornada.

 

GALERÍA DE FOTOS