2000 ANYS DE SECRETS ENFONSATS A EL PORT DE LA SELVA

CNPS-submarnisme-exposició CASC-excavacio Cap de Vol i La Cativa

Exposició “2000 ANYS DE SECRETS ENFONSATS” Jaciments Cap de Vol i La Cativa I

Dimecres 5 d’ abril es va inaugurar, al Museu d’ Arqueologia de Catalunya, l’ exposició “NAVEGANTS D’ AIGUAMOLLS – 2000 ANYS DE SECRETS ENFONSATS”, a la que van assistir diverses personalitats i experts en el mon naval i l’ arqueologia subaquàtica.

De la ma d’ en Gustau Vivar, responsable del CASC (Centre d’ arqueologia de Catalunya) vam conèixer el resultat de les excavacions que, durant els anys 2012 al 2016, ha realitzat el seu equip a les costes de El Port de la Selva; mes concretament als jaciments de Cap de Vol i Cala Cativa, on es troben enfonsades les restes de dues naus Iberes que daten del segle I aC. i que han permès conèixer un sistema de construcció naval fluvio-marítima, únic i propi de la nostra costa, que servia pel transport d’ àmfores plenes de vi, des de Badalona fins a Narbona, potenciant així el comerç naval i convertint aquesta regió en una important productora i exportadora de vi.

A la presentació hi van assistir representants de l’ Ajuntament i del Club Nàutic Port de la Selva, que tant directament ha col·laborat durant aquests anys en el desenvolupament dels treball d’ excavació, realitzat per l’ equip del CASC.

 

Per veure la galería feu click  AQUÍ

Podeu trobar mes informació de l’ exposició en aquesta web

 

 

Skip to content