Let’s Clean Up Europe – 2018

NETEJA DE LA PLATJA TAMARIUA.

 

Molt bona feina la realitzada per tots els col·laboradors i participants en la neteja de la Cala Tamariua, que el passat divendres dia 11 es va dur a terme dins el marc del Let’s Cean Up Europe.

 

Recordem que el Let’s Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa, que té com objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i sensibilitzar envers la importància de cuidar i mantenir nets els espais naturals.

 

L’activitat, organitzada pel Club Nàutic Port de la Selva i el Parc Natural de Cap de Creus, va comptar amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva, i la participació dels nens (de P3 a 6e) i professors de l’Escola Les Clisques.

 

Hi van participar un total de 64 persones, que varen omplir 3 sacs de mida industrial, amb deixalles trobades a la platja i la zona de vegetació del reraplatja.

 

Entre tots els tipus de residus trobats: plàstics, llaunes, cordes, xarxes, caixes, cordills, vidres, sabates, porexpan; cal destacar els residus de tot tipus de plàstics, que han estat els més abundants amb diferència.

 

Les deixalles es varen segregar en diferents sacs i bosses, segons la seva tipologia i posteriorment es va procedir al seu pesatge, sent aquest el resultat:

 

2 Sacs (11 Kg) pels residus de plàstics i metall, 2 bosses petites pels residus de paper i cartró (0,2 Kg), 1 bossa petita pels residus de vidre (2,5 Kg) i 1/2 sac per la resta de residus (8 Kg).

 

Els residus orgànics, com ara pals i troncs, no es van retirar de la platja, ja que es farà abans de la campanya de l’estiu des del Parc, per evitar que els usuaris puguin provocar un incendi amb focs i fogueres.

 

En acabar, després de recuperar forces amb l’esmorzar ofert per l‘Ajuntament del Port de la Selva, vam fer una valoració dels residus trobats i, tot i la gran diferència en quantitat respecte a l’any passat, que es van recollir 8 sacs de mida industrial; s’ha fet palesa la necessitat de reduir la generació de residus, de reciclar tots els que siguin possible, i de fer activitats com aquesta en àmbits naturals on la majoria de deixalles arriben del mar i dels usuaris que freqüenten la platja a l’estiu.

 

 

 

 

Skip to content